Klockor – Riktigt grymt smycke!

Klockan dateras långt bak i tiden. Först ut med att mäta tid på detta sätt var egyptierna. De kom på att man med hjälp av skuggan kunde se vilken tid på dygnet det var, detta därför att solen rör sig och med den skuggan. Detta kallades soluret, och det första skapades cirka 3500 fKr.

Det första mekaniska uret skapades dock inte förrän på 900-talet. Det har dock gått förlorat och den äldsta bevarade klockan är nog från 1300-talet.

Nu för tiden är klockan lika mycket ett smycke som en praktisk tidsmätare. Alla har en klocka i mobilen, och med den användningstiden med mobiler som snittet idag ligger på så behövs knappast klockans ursprungliga användningssyfte lika mycket. Det finns många olika stilar och former på klockor, och stora märken har lagt beslag på den riktigt kvalitén.

Trender kommer och går i klockvärlden, precis som i resten av modebranschen. För några år sedan var det inne att ha många funktioner på din klocka. När tidtagningen kom ut hos klockorna var det ett måste i mångas ögon. Nu för tiden är det en stilren klocka som sägs vara snyggast. Inte för mycket, med några få detaljer. Allt annat har du ändå i din telefon, så som tidtagning.

klockor_klockkungarnaMan kan köpa klockor i affär och på nätet. Det gör detsamma eftersom klockorna oftast är en storlek och garantin och bytesrätten finns på båda ställena. Klockkungarna och Klockorochsmycken är två webbshoppar som säljer klockor i alla möjliga märken. Här kan du säkert hitta det du letar efter!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *