Varför har Rolex blivit världens mest kända klocka?

Några av de absolut mest kända klockorna som finns är Rolex. Det finns inte många som inte vet att en sådan klocka är en bra klocka och att Rolex klockor ägs bara av människor med mycket, mycket pengar just eftersom de är lyxiga och dyra. Hur kommer det sig då att Rolex klockor klivit upp på toppen av alla olika klockor? Är det så mycket bättre än billigare varianter? Är de så mycket bättre klockor?

Rolex

Schweiziskt ursprung

För det första krävs mycket tid för att bli bäst. Historien om Rolex börjar redan 1908 då Hans Wilsdur och hans svåger Alfred Davis grundade klockmärket. De startade upp sin lilla affärsverksamhet i en liten by i Schweiz, helt ovetandes om vad som komma skulle. På denna tiden var klockorna knappast som nu och fingerfärdigheten och skickligheten i arbetet med klockor var om möjligt ännu mer komplicerat än i nutid.

Namnet Rolex

Varför det blev just namnet Rolex är det ingen som vet längre. Namnet var taget ur fantasin och möjligtvis tyckte Hans och Alfred att namnet var häftigt. Det är det ju också. En myt säger att de inte ville att namnet skulle vara enkelt att uttala på alla jordens språk, en annan att namnet kommer ifrån det ljud som uppstår när man drar upp ett armbandsur. Ingen av dessa teorier bekräftades av de båda herrarna som gått bort och tagit hemligheten med sig.

Väl värd investering

För att svara på tidigare ställda frågor så kan man sammanfatta det hela med att rolex klockor är både bättre klockor och har en högre kvalitet och hållbarhet än andra klockor. Den som funderar på att investera i en Rolex klocka behöver inte fundera över denna biten utan kan istället fundera över priset och vilken modell du vill investera i. Det finns alldeles för många stiliga Rolex klockor vilket kan göra valet svårare för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *